Sivu
Valikko
Info

Faskia pallot ja Yin jooga

Tunnilla käymme läpi lihaskalvojen kireyksiä erilaisia hierontapalloja ja Yinjoogan venytyksiä käyttäen. Rauhallinen ja rentouttava tunti avaa jännityksiä ja kireyksiä sekä saa kehosi virkistymään. 

Napakan hierontapallon joustavat nystyrät stimuloivat verenkiertoa ja aineenvaihduntaa kehon jännitys kohdissa. Käytämme erilaisia ja eri kokoisia palloja käsiteltävästä alueesta ja halutusta vaikutuksesta riippuen. Kehon painoa ja liikkeitä hyväksikäyttäen hieromme pallolla vapaaksi lihaskalvojen kireyksiä. Vaikutuksen tehostamiseksi temme syvästi avaavia ja rentouttavia Yinjoogan venytyksiä eri lihaskalvoketjuille.

Aikaisempi kokemus ei ole tarpeen. Tunti sopii kaikille kehonhuoltoa ja rentoutumista kaipaaville. Tarvittaessa konsultoi lääkäriäsi ennen aloittamista. Tervetuloa ! 

Kevätkausi 2020

13.1.-27.4.2020

Maanantaisin klo 19.00-20.15   

Tauko 17.2. ja 13.4. . Yht. 14x

Koko kevätkausi 182 €, yksittäiskäynnit 15€,10x kortti kevätkaudelle 135€.

 

Kesäkausi 4.5. heinäkuussa tauko

Ma klo 19.-20.15

Touko-kesäkuussa 

 

Kysy myös yksilöohjaustunteja!

 

Ilmoittautuminen 

Voit ilmoittautua tunneille nettisivujen kautta tästä linkistä tai ohjaajalle. 

fysioterapeutti, shiatsuterapeutti, joogaopettajaMaria Lehtonen
Maria Lehtonen
puh. 040 587 9941

 

 


Fascia sana viittaa kehon kalvorakenteisiin, jotka luovat toiminnallisen ja vuorovaikutteisen verkoston kaikkialla kehossa. Nämä kalvorakenteet "pussittavat" jokaista lihasta,jännettä, luuta, elintä ja solua. Kalvot pitävät kehon eri kudosryhmiä omalla paikallaan ja muokkaantuvat kehon toiminnan ja käytön mukaan. Vasta viimeaikainen anatomiatutkimus on paljastanut kuinka "tavalliset" kalvot ovatkin osa hyvin monimuotoista järjestelmää, joka vaikuttaa kaikkialla kehossa.

Fascia vapaaksi-tunnilla toimimme pääosin myofasciaalisten ratojen kanssa. Myofascialla eli lihaskalvolla tarkoitetaan lihasta ja sen sidekudosrakenteita eli lihaksen sisäisiä ja ulkoisia kalvoja sekä jänteitä. Eri asennoissa ja liikkeissä lihakset toimivat yhteistyölinjoina, joista käytetään nimeä myofaskiaalinen linja tai -rata. Samanlaisina päivittäin toistuvat asennot ja liikkeet esim työasennot tai lajikohtainen harjoitus saavat aikaan yksilöllisesti lihaskalvoratojen kiristymistä, joka saa aikaan mm. kehon asennon ja nivelten liikeratojen muutoksia sekä rasitus- ja kiputiloja. Kireässä kehossa alkaa olo tuntua myös tukalalta ja väsähtäneeltä. Pitkäkestoinen, lempeä venyttävä asento avaa useita ratoja kerralla. Keho avautuu elpymisen tilaan ja fasciat vapaautuvat kiristyksistä.

« Edellinen Ylös Seuraava »